Smärtbehandling/Applicerad neurologi

Smärtbehandling – Vi fokuserar på din hjärna

Varför? Jo, därför att allt du någonsin upplevt i din kropp, från smärta till exceptionella prestationer är ett direkt resultat av hur din hjärna fungerar. Din hjärna tar ständigt emot information från din kropp. Du har ögon, näsa, öron, känsel, balansen, rörelse, du har en hel kropp. Allt detta sänder signaler till din hjärna och kvaliteten på̊ dessa signaler är otroligt viktigt.

Varför? Jo, för att du ska kunna “springa ifrån lejonet på̊ savannen” (alla faror i din omgivning). Din hjärnas första uppgift är hålla dig säker så att du överlever dagen. I vår skyddade miljö̈ är det svårt att ta in att det faktiskt är det den gör. Men det gör den oavsett om du känner dig otrygg eller inte.

Om signalerna till din hjärna från din kropp inte fungerar eller är svårtolkad sänder din hjärna ut en åtgärdssignal. Denna åtgärdssignal är ofta i form av smärta. Därför är det viktigt att informationen som hjärnan tar emot är av så hög kvalité, så att den kan tolka det rätt och då ge dig ett bättre utförande.

Smärta är därför en överlevnadsreflex

Hjärnan varnar om åtgärd krävs och beroende på vad du tidigare gått igenom i ditt liv och hur du då hanterat det, medvetet eller omedvetet, kommer hjärnan att varna olika mycket beroende på om det tidigare varit ett hot eller inte. Vilket ger mer eller mindre smärta, olika för olika individer.

Vi utgår från att du är unik!

Med tanke på hur hjärnan (vårt kontrollsystem) fungerar är Din historia viktig för oss. Detta är för att kunna hjälpa dig att reducera din smärta. Vi jobbar utifrån ett neurologiskt perspektiv och där är hela du viktig eftersom hjärna är den som kontrollerar din kropp.

Muskler, skelett, senor och ligament gör inget av eget initiativ utan bara vad hjärnan via nervsystemet skickar för signaler. Det är nerverna som rekryterar strukturen. Kan vi få nerverna att rekrytera rätt kan vi reducera smärta. Får vi igång din funktion så att du börjar fungera som du ska så blir oxå resultatet mer bestående. För att kroppen ska fungera optimalt måste ditt nervsystem vara i balans.

I våra smärtbehandlingar blandar vi in olika tekniker, bl a Erchonias medicinska lasrar, applicerad neurologi, massage, koppning, medicinsk yoga och zonterapi mm. För att kunna hjälpa dig är vi ett brett team på flera terapeuter med olika kompetens. Alla människor är olika, alla kroppar behöver skräddarsydda behandlingar, därför väljer vi att jobba brett för att kunna hjälpa många.

Vad är applicerad neurologi?

Applicerad neurologi är en teknik som hjälper oss förså varför ett visst tillstånd uppkommit (t ex smärta, yrsel) och vi kan med övningar hjälpa nervsystemet och hjärnan att ta bort onödig störning som bara skapar oreda kroppen. Vår uppgift är att se till så hjärnan får rätt och bra signaler från kroppen så hjärnan i sin tur får bästa förutsättningarna att sända signaler tillbaka till kroppen. Har vi dålig sändning till hjärnkontoret blir sändningen ofta fel ut vilket kan resultera i en fysisk åkomma som t ex smärta, yrsel mm.

Ingen ska behöva leva med smärta! Läs om vår behandling med applicerad neurologi.