Har du gått på preventivmedel innehållande hormoner? Ätit kanske sedan tonåren och nu i vuxen ålder vill sluta. Kanske för du vill skaffa barn, kanske för du inte vill tillföra syntetiska hormoner, kanske för det är för mycket biverkningarna etc.

Det är inte konstigt att huden kan få ”spel”. Din kropp ska efter många års ”vila” börja arbeta som en kvinnokropp och få tillbaka en normal cykel. När dina egna organ ska börja producera hormoner igen kan det ta tid för kroppen att hamna i rätt bana. Man kan säga att du hamnar i puberteten igen. Hormonerna är inte i balans och testosteron kan dominera. Därav sämre kvalité på huden.

Det tar ca 7 år för att få en stabil och bra menscykel. Har man hoppat över det i unga åren skjuts det upp tills du är vuxen och slutar med hormontillskott.

Stora bovar för huden:

??Stress: bryter ner huden och vi åldras, långvarig stress kan påverka hela kroppen negativt. Då huden är vårat största organ signalerar den ofta att något är fel i form av olika hudtillstånd (acne, eksem mm). Kroppen gör inte skillnad på positiv/ negativ stress!

?? Kost: detta är vårat batteri, dåligt batteri ger dålig förutsättningar för kroppen/ huden.

?? Sömn: här har kroppen chans att återhämta sig och bygga upp/ reparera sig. En dålig återhämtning ger sämre förutsättningar för kroppen/ huden.

?? Rökning: ☠️

Vad just din kropp/ hud behöver är individuellt. Det som fungerar bra för den ena blir heltokigt för den andra.

Det är därför det är svårt att rekommendera produkter, kostråd, tillskott, behandling mm utan att gjort en helhetskoll på din hälsa o hud.

Hos oss jobbar hudterapeuter, zonterapeuter, näringsterapeuter, hälsoterapeuter av olika slag för att kunna täcka era behov och kartlägga just dina besvär.

Boka din ansiktsbehandling med hudanalys HÄR!

Kram till er!