Microblading

Det finns olika tekniker inom bryntatuering. Jag arbetar med microblading, även kallad 3d-bryn. Önskar man en naturlig look med lite mer synliga bryn då kan microblading vara rätt för dig. Har man mycket funderingar så tveka inte att ringa Johanna. Du kan givetvis alltid boka en kostnadsfri konsultation också.

Före & efterbilder

-Microblading

Microblading innebär att man tatuerar/pigmenterar in strå för strå i ögonbrynen.  Man kallar det också kosmetisk tatuering eller kosmetisk pigmentering. Tekniken gör att tatueringen får en 3D-effekt (3d bryn). Detta är en manuell teknik som ger ett naturlig resultat.

Konsultation

0 kr, 15 min

Microblading

120 min, 5000 kr

Återbesök, inom 12 månader

120 min, 2500 kr

Återbesök, 1-2 år

120 min, 3000 kr

Återbesök, 2-3 år

120 min, 3800 kr

Mer om bryntatuering

En manuell teknik

Microblading är den teknik som ger stråeffekten. Det är den tekninken jag arbetar med här på MJ Studio. Här tatuerar vi in strå för strå i ögonbrynen. Tekniken gör att tatueringen får en 3D-effekt. Man blandar egna strån med tatuerade strån. Jämfört med den gamla metoden, att tatuera in ett helt ögonbryn, skapar microblading ett mycket mer naturligt resultat. Detta är en manuell metod vilket innebär att ingen maskin används.

Hur går det till?

När du först kommer till oss går vi grundligt igenom hur behanlingen går till. Terapeuten rengör och mäter upp för att förbereda inför tatueringen. När "ritningen" på huden är klar börjar man lägga i strå för strå med den tunna nålbladet. Nålen doppas i färg och sedan görs ett strå i taget (microblading). När brynen är klara smörjer vi in dom med en eftervårdskräm. Du kommer också få instruktioner och kräm med dig hem för bästa eftervård av dina bryn. Sedan bokar vi in en "touch upp" efter ca 5 veckor. 30-50% av färgen kommer att försvinna därför gör man alltid två omgångar för att få ett komplett och fint resultat.

Behandlingen passar dig som vill fylla i dina bryn, forma om brynen eller få helt nya bryn. Du kanska tycker det är svårt att sminka brynen och därför vill tatuera. Det finns också sjukdomar som gör att man tappar hår som t ex alopicea. Då kan man också skapa nya bryn.

När behöver man fylla i brynen igen?

Det är olika från person till person hur länge tatueringen sitter. Men vi brukar säg att den håller ca 1-3 år. Någonstans däremellan brukar det flesta göra en ifyllning.

När bör man inte göra microblading?

Det finns vissa mediciner man ej bör kombinera med bryntatuering. Tala med din terapeut innan.
Har man herpesutbrott, är sjuk eller förkyld ska man inte behandla.
Under graviditet eller om man ammar ska man inte tatuera.

Att tänka på innan

24 h innan bör du undvika all koffeinhaltig dryck, energidryck, alkohol, sol och solarium.

72 h innan bör du undvika alkohol, omega 3 och smärtstillande.

2 v innan bör du undvika, brynfärgning, brynvaxning och plockning.

Att tänk på efter

Du ska hålla det behandlade området fritt från smink, krämer, rengöringsmedel, peeling och all annan lösning under minst 1 vecka. Enbart de produkter du får med dig eller rekommenderat används under din eftervård.

Undvik träning i 1-2 veckor.

Inte poolbada eller basta på 1-2 veckor.

Undvik smutsiga miljöer 1-2 veckor.

Ingen solexponering 1-2 veckor.

Solexponering bleker, ha gärna solskydd på dina bryn om du vistas mycket i solen.

I början kommer dina bryn upplevas som mycket mörka, men du kan vara lugn, detta är helt normalt och lägger sig med läkningen. Efter ca 3 veckor kan man uppskatta det sanna resultatet av pigmentet. Det kan upplevas fläckigt under läkningen då nya hudceller bildas över stråna och då lägger sig över pigmentet, därför ser det ut som att stråna försvinner. När huden läker kommer stråna fram igen men det kan ta lite tid så ha tålamod.

Bra att veta

Har du en gammal tatuering eller pigmentering så MÅSTE du skicka skarpa och tydliga bilder för bedömning och godkännande. Det är inte säkert att vi kan hjälpa dig!