Friskvård

Friskvård för hela kroppen

Vad är friskvård?

På Skatteverkets hemsida går det att läsa: Du får använda friskvårdsbidraget till enklare aktiviteter med inslag av motion eller för behandling som är avstressande eller motverkar ömhet och stelhet.

Skatteverket tar inte ställning till enskilda behandlingar, utan det är upp till varje arbetsgivare att bedöma om de aktiviteter eller behandlingar som de anställa vill använda sitt friskvårdbidrag till, uppfyller förutsättningar som krävs för att de ska kunna nyttja sitt friskvårdsbidrag till dessa behandlingar, utifrån den lagstiftning som finns gällande för skattefria personalvårdsförmåner.

Detta betyder att om en kund vill betala med sitt friskvårdsbidrag så måste det framgå av kvittot vilken behandling som utförts. Det är urkundsförfalskning att skriva annat på kvittot än det som faktiskt utförts och är ett lagbrott med fängelse på straffskalan. Kvittot ska innehålla det som faktiskt utförts och går inte att ändra på samt att det inte är salongen som blir återbetalningsskyldig till arbetsgivaren om denna inte godkänner behandlingen/aktiviteten som skattefri friskvård.

Vill man t ex lägga till AHA- syra samt portömning vid sin Ansiktsbehandling 45 min, kan man uppgradera till 60 min men då betalar man 300 kr själv och detta är då på ett separat kvitto.

Priser

Ansiktsbehandling/ friskvård

45 min, 890 kr

Massage

30/ 60 / 75 min, 690/ 990/ 1190 kr

Fotvård

50 min, 925 kr