Areola-Vårtgårdsrekonstruktion

PhiAreola är en medicinsk tatueringsteknik som innebär att man gör en 3D-rekonstruktion av vårtgård och/eller bröstvårta. Tekniken som används gör att resultaten blir väldigt naturtrogna. Behandlingen är även kallad vårtgårdsrekonstruktion, vårtgårdspigmentering eller vårtsgårdstatuering.

Har man mycket funderingar så tveka inte att ringa Daniela och ställ dina frågor. Du kan givetvis alltid boka en kostnadsfri konsultation också.

Rekonstruktion av bröstvårta

-Bröstvårta

Konsultation

0 kr, 15 min

Bröstvårta

180 min, 1 st 7000 kr

Bröstvårta

240 min, 2 st 11000 kr

Återbesök inom 1-3 år

120 min, 1 st 3000 kr

Återbesök inom 1-3 år

180 min, 2 st 4500 kr

Mer om kosmetisk tatuering för bröstvårta

PhiAreola, bröstvårtsrekonstruktion är i synnerhet för dig som p.g.a. tex bröstcancer har vart tvungen att operera bort bröstvårta, vårtgård eller större delar av bröstet/brösten. Men såklart även för dig som vill korrigera form eller pigment på dina befintliga vårtgårdar.

I de fall då endast en areola ska tatueras så försöker vi efterlikna den befintliga så mycket som möjligt,

Vid tatuering av två areola så tas önskemål om pigment och form självklart i beaktning!

Hur går besöket till?

När du kommer till ditt besök kommer vi tillsammans börja med att gå igenom exakt hur behandlingen går till. Vi gör mätningar och en ”ritning” för oss att följa. Den effektiva tatueringstiden är mellan 1 – 3h. Skulle du behöva ha bedövning under behandlingen lägger vi på det.

Efter att tatueringen är klar går vi tillsammans igenom rutinerna för eftervården och du kommer få med dig en eftervårssalva.

Behöver jag fylla på min Areola?

Ett återbesök inom 3 – 6 månader ingår och din behandling räknas inte som ”klar” innan detta har genomförts. På återbesöket fyller vi på med pigment samt jämnar till alla ev. ojämnheter osv.

Ev. påfyllning av areola är helt individuellt, vissa patienter kommer tillbaka för att fylla på inom 3 – 5 år, och vissa patienter kommer inte tillbaka alls. Detta är såklart helt beroende på allt ifrån vad man har för hudtyp till hur man tar om hand sin pigmentering, genomgår klimakteriet etc. Det går inte att säga innan hur just din pigmentering kommer att te sig med tiden.

Att tänka på innan

24 h innan bör du undvika all koffeinhaltig dryck, energidryck, alkohol, sol och solarium.

72 h innan bör du undvika alkohol, omega 3 och smärtstillande.

Behandlingen utförs ej på gravida eller ammande.

Att tänk på efter

Andvänd enbart de produkter du får med dig eller rekommenderat används under din eftervård.

Undvik träning i 2-4 veckor.

Inte poolbada eller basta på 2-4 veckor.

Ingen solexponering 2-4 veckor.